Kopplingsschema till Zündapp Combinette från 1961

Fråga: Hej Jim! Har en Zündapp Combinette 428 k från 1961. Hittar inget kopplingsschema till den. Den har reglage på styret för hel/halvljus och signal. Reglage på lamphuset för utan/med ljus och avstängning av motor. Den har bakljus, men ej bromsljus. Har hittat liknande men då saknas reglaget på styret för hel/halv och signal.

Hälsningar Lars

 

Svar: Jag har inte hittat något kopplingsschema till just 428:an, men jag tror att det schema du hittat är samma som syns högst upp – alltså utan omkopplare på styret.

Förmodligen kan du använda schemat till den nyare KS 50 som syns längst ner. Om din moped saknar bromsljus så är det bara att strunta i alla gröna kablar på schemat.

Det som däremot kan skilja är att din moped kanske saknar en separat bakljusspole. Har den ingen bakljusspole går det en grå kabel (grå=bakljus) från ljusomkopplaren på styret, och om den har en bakljusspole så går den grå kabeln från motorn och direkt till baklampan utan att passera någon omkopplare.

Jim Lundberg

Kopplingsschema till Zündapp Combinette från 1961
Kopplingsschema till Zündapp KS 50. Här har det tillkommit ”moderniteter” som separat matning från motorn till bak- och bromsljus.
Rulla till toppen