Hur montera framgaffel på Husqvarna Roulette?

Fråga: Har en Husqvarna Roulette 3832 årsmodell 1958. Framhjulsnav Union, Husqvarnas beteckning CM-16007, har sprängskissen C1652-1 blad 23. Har legat demonterat sedan lång tid. Har nu ”servat” navet och bytt fett och ska montera hjulet på gaffeln.

Problemet; Minns inte var gafflarna greppade in på axeln, mellan vilka muttrar, mellan 11 och 12 (samma sprängskiss) eller ska båda muttrarna vara på utsidan?

Med två muttrar på utsidan blir avståndet mellan ekrar och muttern för skärminfästningen i minsta laget, (alltså risk att ekrarna nuddar i muttern, ca 3-5 mm avstånd)

Med en mutter på utsidan blir ”navpaketet” för brett, med följd att gafflarna måste spännas isär rätt kraftigt, känns inte bra. Finns det möjligen en förteckning över byggbredd och nyckelvidd på de olika muttrarna samt tjocklek o diameter på distanshylsor o brickor?

Finns det någon ännu tydligare bild/anvisning än den referens till ovan samt blad 11 i samma katalog? Ska lagerkonan 16 skruvas dikt an stoppet på axen? Skulle bli väldigt tacksam för svar/din hjälp med lösning på detta.

ÅB

 

Svar: Nu vet jag inte vilken sprängskiss som avses och den enda jag har är den som ligger ute här. Tyvärr har jag ingen moped att titta på så jag får bolla över detta till våra kunniga läsare. Kolla för säkerhets skull att gaffelbenen/bottenlänkarna är parallella. Är de parallella ska ju måttet mellan dem nere vid hjulaxeln bli det korrekta och då ska det ju ge sig hur gaffeln ska sitta i förhållande till muttrar och brickor på axeln.

Jim Lundberg

Rulla till toppen