Testa varvräknare

Testa varvräknare

Publicerad

Fråga: Finns det något enkelt sätt att kontrollera om varvräknaren är hel? Har en Jaguar 1977 med Smiths instrument. Har monterat elektronisk tändning (123ignition) på bilen och skulle behöva kontrollera varvräknaren på något enkelt sätt i garaget (utan bil).

Örjan

Svar: Det bör gå att kontrollera funktionen på en varvräknare utan en bil men jag är inte riktigt säker på hur man går tillväga för att få fram en signal som motsvarar motorvarvet. Jag tror att det är mycket enklare att koppla in din mätare på en annan bil och testa den på så sätt. Elektronisk tändning kan i vissa fall ställa till det för gamla varvräknare. Om du har en så kallad Smiths RVC varvräknare ska den fungera med 123ignition. Den äldre typen Smithsmätare (RVI) måste kopplas i serie med tändningen i stället för att parallellt för att fungera.

Lycka till

Robert Gustavsson

Läsare som vet hur du enkelt kan testa en varvräknare – lämna tipset i rutan för kommentarer nedan.

On
Off

28 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Fredagsfilmen: Nascarkrascher på 50-talet

5 kommentarer

KB: Social gemenskap??

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2021-08

  • Classic Motor 2021-07

  • Classic Motor 2021-06

  • Classic Motor 2021-88

  • Classic Motor 2021-05

  • Classic Motor 2021-04

  • Classic Motor 2021-03

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206