Kickproblem på DKW 250

Fråga: Hej. Jag har en DKW motorcykel, 1955 års modell på 250cc. Kicken ”släpper” när jag trampar för att starta. Önskar tips/förslag på vad som är trolig orsak och hur jag kan fixa det.

Har inte plockat isär något än. Vore tacksam för tips på åtgärd och vart man kan få tag på reservdelar.

Med vänlig hälsning,

Leif Nilsson

 

Svar: DKW-motorn har ett stort kuggsegment på kickaxeln som går in bakom kopplingskorgen där det sitter ett mindre drev med en klokoppling som aktiveras när drevet dras runt. Problemet med din motor kan bero på slitage på detta drev eller att den fjäder som ska skjuta drevet i sidled är slak.

För att komma åt alla berörda delar i kickmekanismen måste kopplingskorgen avlägsnas. I Stora Tvåtaktsboken, del 1 finns en komplett reparationsanvisning till denna motor (och 20 andra).

När det gäller delar så kan det finnas på veteranmarknader (bland annat i ABB Arena i Västerås den 28 mars). Kolla även med Rösebäckens Cykel och Motor. C­-G Jansson är en före detta säljare av äldre motorcykeldelar som har sålt verksamheten vidare. Kolla med C-G var detta tog vägen på telefon 070-229 68 43 så kan han nog lotsa dig vidare. Du kan annonsera gratis i Classic Motors privatannonser så når din annons tusentals motorintresserade. I ursprungslandet Tyskland finns det annars delar till DKW-motorer – Googla.

Jim Lundberg

Rulla till toppen