Mustang med Zündappmotor som inte går på full gas

Fråga: Hej Jim! Nu har jag råkat på ett problem som jag inte kan lösa. Hjälper en kompis med sin Zündapp Mustang. Den vill inte gå på full gas, då dör den. Har gjort rent förgasarens munstycken. Har också provat med att flytta nålen upp och ner. Ju längre ner nålen kommer desto sämre går den. Har gjort ren tanken och filtret i bensinkranen, inget hjälper. Det kanske är fel förgasare, den som sitter på har beteckningen: 1/10/122 Nålmunstycket har nr 2,15 och huvudmunstycket är 54.

Har till och med justerat tändningen, och som sagt inget hjälper. Enligt din bok Stora Tvåtaktsboken så skall det vara en förgasare1/9,5/63 och nålmunstycke 2,20, och huvudmunstycke 54. Hoppas på idéer.

Vänligen

Anders

 

Svar: Det är väldigt okritiskt vilken storlek på förgasaren man har. Gamla mopeder har förgasare med borrningar på 8 upp till 12 mm. Att kompisens motor går sämre när du sänker nålen är ju ett tecken på att motorn får för mager blandning och då blir det ju etter värre om man dessutom sänker nålen.

Är du säker på att huvudmunstycket verkligen är rent? Ibland kan smuts sätta sig rejält i munstycken och då kan man behöva peta med en mjuk tråd (ex koppar) som inte skadar munstycket.

Jim Lundberg

Rulla till toppen