Delar till bakhjulet till packmoped med Lifanmotor

Delar till bakhjulet till packmoped med Lifanmotor

Publicerad

Fråga: Hej. Jag har tagit över en packmoped med Lifan-motor men det fattas en hel del delar. Bakhjulet som är bytt (förmodligen lifansats) har ingen fästning för bromstrumman som sitter löst och snurrar runt sin axel och vet inte var jag skall fästa wiren. Vet inte heller vilken modell det är eftersom det inte finns någon märkning. Kan ni hjälpa mig att komma vidare i bygget.

Håkan

 

Svar: Nu vet jag inte om det är ett hembygge eller en originalmoped, men om det är det senare så kan det finnas svar hos antingen Norsjö eller hos Rösebäckens cykel & Motor som har tagit över en del av Norsjös gamla delar och information.

Jim Lundberg

Den klassiska MCB 1189 som den såg ut fram till 1986.

1987 kom en ny flakmoped som har beteckningen 1187. Ramen blev en nykonstruktion med hopsvetsade fyrkantsrör och sachsmotorn fick en liggande cylinder och ett block som är delat horisontellt.

On
Off

2 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Hur fort springer en hare?

11 kommentarer

Glennson: Jag har haft en i ljuset framför bilen en sommarkväll. Han kutade i 50 km/h så fort gick det.

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-06

  • Classic Motor 2020-05

  • Classic Motor 2020-04

  • Classic Motor 2020-03

  • Classic Motor 2020-02

  • Classic Motor 2020-01

  • Classic Motor 2019-12

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842