Behövs motornummer vid regbesiktning?

Behövs motornummer vid regbesiktning?

Publicerad

Fråga: Jag skall registreringsbesiktiga min MGB 1966. Registreringsnummer har jag och chassinummer på en plåt vilket skall vara ok vad jag förstår. Vad som saknas är motornummer. Det är troligtvis originalmotorn, men när plåten saknas så är det svårt att säga. Kan man registrera bilen utan motornummer?

Hälsningar Per

Svar: Hej Per. Jag har bollat frågan vidare till Per-Anders Blommefors, Bilprovningen, och han svarar så här:

Ja, du kan registreringsbesiktiga bilen utan motornummer. Besiktningsteknikern tar ställning till motoreffekt etc vid besiktningstillfället. Det finns inget krav på att en motor skall ha ett motornummer, i vissa fall om det råder en osäkerhet kring ett fordons identitet kan det vara till hjälp att ha tillgång till motor- och ibland även växellådsnummer för hjälpa till att styrka ett fordons identitet.

Så långt Per-Anders Blommefors. Du bör alltså kunna registreingebesikta din bil utan motornummer. Lycka till.

Robert Gustavsson

On
Off

3 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Hur fort springer en hare?

11 kommentarer

Glennson: Jag har haft en i ljuset framför bilen en sommarkväll. Han kutade i 50 km/h så fort gick det.

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-06

  • Classic Motor 2020-05

  • Classic Motor 2020-04

  • Classic Motor 2020-03

  • Classic Motor 2020-02

  • Classic Motor 2020-01

  • Classic Motor 2019-12

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842