Främre remskivan lossnar på Autoped

Främre remskivan lossnar på Autoped

Publicerad

Fråga: Hej! Jag har en NV Autoped 118 med remdrift och har problem med att främre remskivan vibrerar loss efter några timmars körning. Jag har alla låsbrickor/brickor som krävs mellan skruv och remskiva. Det jag märker är att det alltid är lite glapp mellan brickorna och skivorna hur hårt jag än drar åt skruven så jag undrar om det ska finnas någon bussning eller bricka mellan de två halvorna av remskivan. De enda sprängskisser jag hittar är över Autopeder med kedjedrift.

Mvh

Carl

 

Svar: Jag har kollat i Nymans egna reservdelskatalog från 1955 till Autopeden och där finns inte en enda bild på remskivan och dess ingående delar. Tyvärr så har jag ingen motor heller att studera. Men att det är glapp mellan remskivans två "tallrikar" verkar inte vara riktigt. Det låter ju som att den ska fyllas ut med en bricka eller liknande. Kanske någon läsare vet?

Jim Lundberg

 

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Husqvarna Drömbåge som fyrtaktar och ryker

10 kommentarer

Andercz: Det är skillnad på "Silicon" och "Silicon". Jag har haften total infarkt med Permatex, där jag plötsligt lade en rökridå bakom mig, mycket effektivt.. En läckande bensinkran hade...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-07

  • Classic Motor 2020-06

  • Classic Motor 2020-05

  • Classic Motor 2020-04

  • Classic Motor 2020-03

  • Classic Motor 2020-02

  • Classic Motor 2020-01

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842