Fjädringsgummin till Monark Monarscoot

Fjädringsgummin på Monark från 1960 (Foto: Janne Lund)

Fjädringsgummin till Monark Monarscoot

Publicerad

Fråga: Hej. Har köpt en Monark Monarscoot 1958. Där är inga dämpare fram som jag förstår. Det skall det sitta någon form av gummi? Hur ska dom sitta? Hur får man tag på dom?

Mvh Jonas

 

Svar: Jag har bara en bild på en Monark från 1960, men det bör vara samma konstruktion som på din. Det är alltså starka gummiband som är "fjädrarna". Funktionen är sådan att banden sitter runt gaffelbenen och runt en tapp i bakkant på varje bottenlänk. När bottenlänken/hjulet vill röra sig uppåt (kör på ett gupp) sträcks gummit ut.

Gummit finns hos Mopedrenovering.se och vid monteringen kan det ibland underlätta att man "smörjer" med lite handdiskmedel utspätt med vatten.

Jim Lundberg

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Husqvarna Drömbåge som fyrtaktar och ryker

10 kommentarer

Andercz: Det är skillnad på "Silicon" och "Silicon". Jag har haften total infarkt med Permatex, där jag plötsligt lade en rökridå bakom mig, mycket effektivt.. En läckande bensinkran hade...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-07

  • Classic Motor 2020-06

  • Classic Motor 2020-05

  • Classic Motor 2020-04

  • Classic Motor 2020-03

  • Classic Motor 2020-02

  • Classic Motor 2020-01

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842