Hastighetsmätardrivning till tvåväxlad Sachs

Fråga: Hej! Jag letar med ljus och lykta efter snäckdrev/växel, inklusive axel till tvåväxlad Sachsmotor. Alltså grejorna som driver hastighetsmätaren. Jag vill fråga om dessa går att få tag på som nya och i så fall var?

Tack!

Tobias

 

Svar: Jag har inte sett dessa delar som nytillverkade – däremot finns det nya till den treväxlade motorn med fotväxel. Men drivningarna brukar hålla rätt länge med undantag för de två små klackarna på insidan av ringdrevet av brons som brukar vara av.

Men detta går rätt lätt att fixa till. Man löder en pinne tvärs över drevet som spårmuttern på drevaxeln kan greppa och problemet är löst. Om det inte finns nya drivningar så kan det vara lönt att spana på marknader (när dessa kommit igång…) efter gamla trasiga svänghjulskåpor för i en sådan kan det sitta en fullt renoveringsbar drivning. I Stora renoveringsboken finns en beskrivning på hur man byter och reparerar denna drivning – från start till mål.

Jim Lundberg

Hastighetsmätardrivning till tvåväxlad Sachs
De två ömtåliga klackarna som ska greppa i kedjedrevets spårmutter är nu ersatta med en fastlödd pinne i stål. Nu håller det.
Rulla till toppen