Belgisk Ford

Belgisk Ford

Publicerad

Fråga: Amerikanska Fordkoncernen hade sammansättningsplatser i Europa och även i Sverige. Min Mercury från 1950 verkar till min förvåning att vara en sådan bil. Den är tillverkad sent 1949 och ganska säkert såld ny i Schweiz. Bilens chassinummer är av denna typen: #50ABX12345M#. ABX anger orten där bilen är sammansatt. I USA fanns fyra olika orter men de hade alla bara två bokstäver såsom LA, DA, ME och SL. Jag vet att det finns flera amerikanska Fordar som har ABX i chassinumret. Var kan man söka efter mer information om detta?

Lars

Svar: Ford använde ABX i chassinumret på de bilar som byggdes på deras fabrik i belgiska Antwerpen. Fabriken togs i bruk 1922 och där sattes bilar samman till 1961. Därefter byggdes Fords traktorer i Antwerpen medan tillverkningen Fords personbilar flyttades till Genk.

Att hitta information om fabriken och dess tillverkning är inte så lätt. Jag föreslår att du tar kontakt med antingen en belgisk Fordklubb eller Belgiens motsvarighet för MHRF frågar dem var du kan finna information.

Lycka till

Robert Gustavsson

 

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Yamaha DT50 MX som plötsligt tappat orken

8 kommentarer

Erik.B: Har provat med trottelnålen med förresten, hjälpte ej...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-08

  • Classic Motor 2020-07

  • Classic Motor 2020-06

  • Classic Motor 2020-05

  • Classic Motor 2020-04

  • Classic Motor 2020-03

  • Classic Motor 2020-02

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842