Svårstartad Piaggio Ciao

Svårstartad Piaggio Ciao

Publicerad

Fråga: Hej. Jag har en Piaggio Ciao som krånglar. Den är svårstartad men när jag väl får igång den så har den dålig tomgång. Den går ojämnt och vill inte driva och dör. Det händer inget när jag skruvar tomgångsskruven eller gasar.

Har bytt:

Cylinder

Kolv

Topplock

Alla packningar runt cylindern

Tändstift

Har även rensat förgasare och luftfilter Den har gnista och får troligtvis bensin.

Mvh Linus

 

Svar: Det låter som en läckande packbox i vevhuset. Men kolla först vad tändstiftet avslöjar. Starta motorn och vänta tills den dör. Ta ur tändstiftet. Är det blött så kan felet vara dålig gnista och är det torrt så kommer det inget bränsle. Då vet man var man ska fortsätta felsökningen.

Om packboxen läcker så tappar motorn vevhuskompressionen och blir svårstartad. Om den startar måste man hålla höga varvtal för att den inte ska stanna.

Jim Lundberg

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Yamaha DT50 MX som plötsligt tappat orken

8 kommentarer

Erik.B: Har provat med trottelnålen med förresten, hjälpte ej...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-08

  • Classic Motor 2020-07

  • Classic Motor 2020-06

  • Classic Motor 2020-05

  • Classic Motor 2020-04

  • Classic Motor 2020-03

  • Classic Motor 2020-02

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842