Hur vända packbox i Husqvarna 250?

Packboxen (inringad) ser ut att vara vänd med fjädern ut från vevhuset.

Hur vända packbox i Husqvarna 250?

Publicerad

Fråga: Tjenare! Jag har plockat isär en motor till en Husqvarna 250cc 2-takt från 1982 – 83 och undrar åt vilket håll vevaxeltätningen (packboxen) skall vändas på vänstra sidan? Den sitter ju innanför lagret och ska täta mot trycket från vevhuset och så att inte växellådsoljan läcker in i vevhuset. Jag är osäker om den gamla packboxen var rätt monterad, den ska ju täta åt båda hållen! Så frågan är åt vilket håll fjädern skall vändas på p-boxen.

/Tobbe L

 

Svar: För de mesta så sitter packboxar i vevhuset med fjädrarna in mot vevhuset. En packbox klarar ett betydligt högre (över-) tryck från fjädersidan än från andra hållet. Tittar man på Husqvarnas sprängskisser så ser det dock ut som att man vänt fjädern ut från vevhuset (nr 4 på bilden). Bägge varianterna fungerar. Vill man känna sig lugnare så finns det dubelläppade (fjädrar åt bägge hållen).

Jim Lundberg

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Yamaha DT50 MX som plötsligt tappat orken

10 kommentarer

Bengor: Hej igen ! Erik B: Låter som att du har alldeles för hög flottörnivå eller att flottörnålen aldrig stänger. alternativt för stort munstycke. Lutar dock mest åt att din flottörnivå är för hög. Då...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2020-08

  • Classic Motor 2020-07

  • Classic Motor 2020-06

  • Classic Motor 2020-05

  • Classic Motor 2020-04

  • Classic Motor 2020-03

  • Classic Motor 2020-02

Denna sajt drivs av Egmont Publishing Digital AB, som är en del av Egmont Publishing AB. Egmont Publishing publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Egmont Publishing är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.egmontpublishing.se/.

Egmont Publishing Digital, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556647-1842