Koppla in laddningsrelä på Volvo Krabat

Koppla in laddningsrelä på Volvo Krabat

Publicerad

Fråga: Hej! Håller på att fixa till en Volvo Krabat. Nu är det dags att börja med elsystemet. Laddregulatorn från Bosch har anslutningarna "A", "F" och "Bat". Gör jag rätt om jag antar att "A" = "D+", "F" = "DF" och "Bat = "B+"?

Med vänlig hälsning, Philip

 

Svar: Hej Philip! Du antar alldeles rätt.

Laddningsregulatorn, som även kallas laddningsrelä, kontrollerar kort sagt den strömspänning som går ut från traktorn generator.

Anslutningen märkt A på din laddningsregulator motsvarar D+. Här skall den kraftigare oftast röda kabel som kommer med ström från generatorn kopplas in.

F motsvarar DF och skall också kopplas till generatorn, men med en klenare kabel som kan vara svart eller grön.

BAT motsvarar B+ och är den kraftigare oftast svarta kabel som går ut från laddningsregulatorn med ström till traktorns elsystem.

Hoppas du får nytta och nöje av din Volvo T425 Krabat som faktiskt är den minsta traktormodell som Volvo BM tillverkat. Men mycket användbar och trevlig.

/Per Ericsson

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Fredagsfilmen: Nascarkrascher på 50-talet

4 kommentarer

Jim Lundberg: Varför tänker jag på Gröna Lund?

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2021-08

  • Classic Motor 2021-07

  • Classic Motor 2021-06

  • Classic Motor 2021-88

  • Classic Motor 2021-05

  • Classic Motor 2021-04

  • Classic Motor 2021-03

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206