Putsa upp Hondamotor

Fråga: Hej. Jag har en orenoverad Honda XBR 500. Motorcykeln hade stått över tio år när jag köpte den men efter enkel service och nytt batteri går den kanonfint och är besiktad utan anmärkning. Men… jag hade tänkt putsa upp den. Hur gör jag med motorn? Eftersom den går väldigt bra vill jag ogärna skruva isär mer än nödvändigt. Har ni tips på hur man får puts på den? Främst Motorblocket och cylindern med dess kylflänsar som ger mig huvudbry. (Motorns sidokåpor verkar lackerade och känns lätta att demontera.)

Håkan

 

Svar: Det beror lite på vilken glans du vill uppnå. Är det spegelglans är det lumptrissa och polermedel som gäller. Detta kanske inte är aktuellt på cylinderns kylflänsar om man vill ha ett originalutseende. Där är en polerborste av nylon kanske rätt för dig. Varje strå i borsten innehåller slipkorn så borsten putsar lika bra tills stråna är helt slut.

Motorblock på japanska motorcyklar är ibland klarlackade för att hålla lystern längre och ska man polera upp dem kan det bli aktuellt att först ta bort all gammal klarlack och sedan polera med lumptrissa. Efter detta kan man lägga på ny klarlack om man så önskar.

Jim Lundberg

Putsa upp Hondamotor
Vill man ha en spegelblank yta är det lumptrissan och någon form av polerpasta som gäller.
Rulla till toppen