Lossa gashandtaget på Husqvarna Novolette

Fråga: Hej. Hur får man bort (lossa) gummihandtaget på Maguras gashandtag på Husqvarnas Novolette? Behövs för att öppna (dra tillbaka) sliden till gasvajern. Jag vill minnas att Jim har haft svaret infört tidigare, hittar det inte nu.

P-JK

 

Svar: Det finns lite olika metoder för att ta bort handtagsgummina på styret. En variant är att stoppa in en mejsel mellan handtaget och gummit och spruta in lite utspätt handdiskmedel, typ Yes. Man flyttar sedan runt mejseln varvet runt så diskmedlet sprids runt hela handtaget.

En annan variant är att trycksätta hela styret med tryckluft. Då brukar framför allt handtaget på kopplingssidan flyga iväg. Man kan värma handtaget försiktig med en hårtork eller varmluftspistol så kan det också gå lättare att vränga bort det. I ditt fall handlar det ju bara om att flytta handtaget 3 – 4 centimeter så att du kan skjuta bort locket över sliden.

Jim Lundberg

Lossa gashandtaget på Husqvarna Novolette
Med tryckluft kan man få handtagen att vidga sig och bokstavligen flyga bort. Men det fungerar bäst där gummihandtaget sitter direkt på styret.
Rulla till toppen