Färg och dekaler till metallblå Compact 1248

Fråga: Hej. Jag har en Crescent Compact 1248 årsmodell 1969–70. Den ska vara metallblå. Vet ni vilket färgnummer den har? Har tänkt att lacka den med bilfärg. Vilka dekaler har den och vart ska dom sitta på ramen? Mvh Mats

Svar: Hej Mats. Den metallblåa färgen finns att köpa på sprayburk på mopedbutiker, men jag antar att du med bilfärg menar att du vill lackera med 2-komponentslack och färgspruta.

Har tyvärr ingen färgkod som är identiskt med den metallblåa originallacken. Lättast är om du har en del till exempel inne i framlyktan som är relativt opåverkad av solljus och slitage. Med denna del kan får hjälp på färghandel att leta fram lämplig färg.

När det gäller dekalerna så ska du ha den guldiga Crescent ovalen på ram och bakskärm. Dessa finns i två olika storlekar och du ska ha fyra stycken av den mindre 73×26 mm. Tre är placerade på ram och den fjärde på bakskärmen. Nu säljs dessa bara i ett set med en större variant på dekalen så du behöver total två set för att få en komplett dekalsats till en metallblå Compact 1248 1969-1970.

Via länken nedan ser du en bild på originalmoped med korrekt dekalplaceringen. Bilden visar modell 1247, men samma gäller 1248. Bakskärmsdekalen sitter mittemellan baklyktans under kant och bakskärmens nedre kant.

Länk till metallblå Compact med rätta dekalerna

Lycka till med renoveringen.

Josefine Andersson

Färg och dekaler till metallblå Compact 1248
Broschyrbild på Compact 1248 från 1970. Här ser man dekalernas placering på ramen.
Rulla till toppen