Lönt att hämta i Spanien

Fråga: Min brors dödsbo har en VW 1600 TE cab från 1969. Kan man på något sätt veta om det är värt att ta hem den från Spanien till Sverige, eller är det en förlustaffär?

Mvh Solveig

Svar: Skickar du bilen med en transportfirma får du räkna med minst 15 000 kronor beroende på var i Spanien den finns respektive vart den ska i Sverige. Står bilen när Gibraltar och ska till Kiruna blir det dyrare än om den står i Barcelona och den ska till Malmö.

Därefter får du räkna med omkring 5 000 kronor för att kunna registrera den i Sverige. Till det kommer eventuella reservdelar, kostnader för dessa och en del eget arbete.

Du skriver att det är en cab vilket gör det lite krångligare då VW aldrig serieproducerade några VW Typ 3 cabriolet. Om det är ett hemmabygge kan det blir svårt att få den registrerad i Sverige, men troligen inte omöjligt. Här råder jag dig att först kolla med din lokala bilprovningsstation och med Transportstyrelsen.

Om du vill behålla bilen för egen del som minne av din bror kan det vara värt pengarna och arbetet. Ska du däremot sälja bilen tror jag att det blir en förlustaffär. Då är det enklare att anlita ett ombud i Spanien som kan hjälpa dig att sälja den på plats.

Lycka till

Robert Gustavsson

Rulla till toppen