Yamaha PW 50 som inte vill varva upp

Yamaha PW 50 som inte vill varva upp

Publicerad

Fråga: Har en Yamaha PW 50 av 1988 års modell. Den orkar inte varva upp ordentligt. Kan det vara reedventilen? Köpte den 1992 till mina barn och nu skall barnbarnen få den.

Lars Berg

 

Svar: Jag har inte hållit på så mycket med reedventiler, men min (lilla) erfarenhet av dessa är att det är tomgång och lågvarvsegenskaperna som påverkas mest/först när "flapsen" går sönder eller slutar täta.

Jag skulle nog kika på förgasaren om den ger rätt mängd bensin på alla varvtalsregister, samt att kolla i avgasröret så att det inte är igensotat. Det händer att stora sotkakor plötsligt lossnar och täpper till utgångshålen i ljuddämparen.

Kolla även att förtändningen står rätt (har tyvärr inga tekniska data till denna motor).

Jim Lundberg

On
Off

7 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Annan förtändning på Husqvarna Novolette efter cylinderborrning?

5 kommentarer

Bengor: Hej igen ! Erik A: Kanske jag skall förtydliga lite. Med kolvbultens offset menar jag att på vissa motorer är konstruerade så att man förskjuter kolvbultens centrum från kolvens dito och lägger...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2021-03

  • Classic Motor 2021-02

  • Classic Motor 2021-01

  • Classic Motor 2020-12

  • Classic Motor 2020-11

  • Classic Motor 2020-10

  • Classic Motor 2020-09

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206