Land Rover: Motorfärg

Fråga: Jag letar efter motorfärg till min Land Rover 190a från 1971. Den skall heta ”Duck Egg Blue” och tåla minst 100 grader C. Vet ni någon som har och kan blanda den nyansen till mig?

Mvh

Richard

Svar: Hej Richard. Den kulör du efterfrågar är egentligen en engelsk militär kulör med den imponerande beteckningen Paint, Finishing, Heat Resisting, High Gloss, Sky Blue, BSC 101, Brushing, Air Drying, 8010-99-943-4730 (tack mina kunniga Land Rover-vänner för hjälpen med detta) men kallas ibland för Duck Egg Blue (även av militären). Den firma som kan blanda till värmetålig färg kan också blanda till den här kulören om du ger dem det fullständiga namnet. Hör med din lokala färghandlare – de borde kunna göra det eller också tipsa om närmaste färghandlare som kan. Om inte finns färgen att köpa på nätet, exempelvis genom engelska Frost.

Men frågan är om du egentligen behöver värmetålig färg. Jag har själv lackerat motorblock med vanlig metallfärg och varit mycket nöjd med resultatet. Har även fått samma antydningar från Land Rover-kretsar att vanlig färg fungerar lika bra.

Lycka till

Robert Gustavsson

Länk: Frost motorfärg Land Rover

Rulla till toppen