Vem byggde denna bil och när?

Fråga: Hej igen Jim, jag gör ett nytt försök med att få info runt detta. Skickade mail nedan för något år sedan och du lade ut bilder på söksidan.

Då gav det magert resultat. Det som kom fram var att kylaren kommer från en Saab 92. Med hopp om ny info om vad detta kan vara (alternativt om det finns någon där ute som är intresserad).

Då den stått under bar himmel i många år är skicket därefter. Fin patina eller hur? Det är en rörram som jag tycker är alldeles för bra gjord för att vara ett rent hemmabygge som bara byggts i ett exemplar. Rörramen har säkert varit klädd med en kaross av plåt eller av glasfiber på sin tid. Det finns fästen för två stolar i bredd. Körställningen måste ha varit väldigt låg och hela ramen påminner om en racerbil av något slag.

Bakhjulsdriven och det har suttit en vattenkyld mittmotor i den. På växellådan står det bl a TIPO 100 100. Efter lite sökningar på internet har jag kommit fram till att det sannolikt är en växellåda från en Fiat 600 som sitter i(men den är som synes vänd bak och fram!). Kylaren är märkt Olofström och ser ut att vara gjord av två olika kylare och där några tidigare anslutningar har satts igen. Bra gjort! De ljusa rören på bilderna är kylvätskerör som är gjorda i aluminium.

Rätt avancerad framvagn med smidda spindlar och dubbla torsions-fjädrar som ligger på tvären bakom kylaren samt stötdämpare på varje hjul. Hjulstorleken är 3.00×12 enligt märkningen på fälgarna, det står även 1221 på dem.

Hjulbasen är ca 115 cm och längden mellan framhjul och bakhjul är ca 201 cm. Rörramen är ca 285 cm lång och ca 138 cm på bredaste stället. Tror du att ni kan få in några tips från läsarna av hemsidan eller tidningen?

Hälsningar

Dan

 

Svar: Okej, vi kör denna skapelse ett varv till. Är det någon som känner igen detta bygge? Vem/vilka ligger bakom och när var det man satte igång. Blev det någonsin färdigt? Frågorna är många.

Jim Lundberg

Vem byggde denna bil och när?
Vem byggde denna bil och när?
Vem byggde denna bil och när?
Vem byggde denna bil och när?
Scroll to Top