Ingen trottelnål på Bingförgasare till Husqvarna Flinta?

Fråga: Jag har köpt en Crescent Compact 1247 och håller på med lite renovering. Min fråga gäller förgasaren. Har en Bingförgasare till en Husqvarna flinta.

På trotteln sitter ingen nål, jag tycker det är lite märkligt men folk som jag frågat säger att den ska vara utan nål. Vad säger ni?

Med vänlig hälsning

Andreas

 

Svar: Det kan vara både och. Det finns Bingförgasare som fungerar utan trottelnål men det är en särskild förgasare – inte en vanlig ”nålförgasare” där man bara plockat ur nålen. Flintamotorn kom med två olika förgasare; Bing och Encarwi och bägge saknar trottelnål och har i stället ett litet spridarmunstycke som sticker upp lite i botten av trottelhuset (blandningskammaren).

Vanligast var dock att Bingförgasare rent allmänt har en trottel med nål, men inte just på Flintan. Om du har en original Bingförgasare på din Flinta bör den heta 1/10/76 eller 1/10/81. Som lite kuriosa kan nämnas att MCB (Monark-Crescent Bolagen) enbart levererade Encarwiförgasare om man ville ha en komplett förgasare till sin moped.

Jim Lundberg

Scroll to Top