Pedalproblem på Jawa 210

Pedalproblem på Jawa 210

Publicerad

Fråga: Hej, min Jawa 210 strular igen. Startbackarna är nya och rena likaså trumman. Problemet är att pedalerna 9 av 10 gånger jag försöker sparka igång mopeden inte "kopplar". De bara snurrar fritt. Knuffar jag igång den så startar den ofta och åker helt utan problem. Frikopplar jag motorn så kan jag inte heller cykla på den för att pedalerna bara snurrar löst.

Finns det någon med kunskap och erfarenhet som vet vad problemet kan vara? Ett tag så slirade 2:ans kopplingsklossar på grund av att olja hade krupit in från vevaxeln, vet inte hur och om det är relaterat till ovanstående problem, men jag tror det är löst, fast nu som sagt startar den inte. Tack för hjälp.

Albert

 

Svar: Jag har tyvärr inte skruvat med denna motor, men kan det var så att det är i baknavet som felet sitter? Vad jag förstår så har man en pedalkedja och en motorkedja på dessa mopeder och när man startar motorn ställer man upp mopeden på centralstödet så bakhjulet hänger i luften och när man trampar på pedalerna går kraften först till bakhjulet och sedan tillbaka fram till motorn via motorkedjan.

Om du inte ens kan cykla på mopeden med frikopplad motor så borde det vara något i baknavet som krånglar.

Jim Lundberg

 

On
Off

8 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Lifanmotor som tappat gnistan

14 kommentarer

Bengor: Hej ! 56an: Nu är vi ute på överkurs. Skapa gärna en ny tråd och ställ där frågorna om dina motorsågar, innan någon tycker att vi hamnar för långt ut i universum...... Det du kallar...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2021-06

  • Classic Motor 2021-88

  • Classic Motor 2021-05

  • Classic Motor 2021-04

  • Classic Motor 2021-03

  • Classic Motor 2021-02

  • Classic Motor 2021-01

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206