Pedalproblem på Jawa 210

Fråga: Hej, min Jawa 210 strular igen. Startbackarna är nya och rena likaså trumman. Problemet är att pedalerna 9 av 10 gånger jag försöker sparka igång mopeden inte ”kopplar”. De bara snurrar fritt. Knuffar jag igång den så startar den ofta och åker helt utan problem. Frikopplar jag motorn så kan jag inte heller cykla på den för att pedalerna bara snurrar löst.

Finns det någon med kunskap och erfarenhet som vet vad problemet kan vara? Ett tag så slirade 2:ans kopplingsklossar på grund av att olja hade krupit in från vevaxeln, vet inte hur och om det är relaterat till ovanstående problem, men jag tror det är löst, fast nu som sagt startar den inte. Tack för hjälp.

Albert

 

Svar: Jag har tyvärr inte skruvat med denna motor, men kan det var så att det är i baknavet som felet sitter? Vad jag förstår så har man en pedalkedja och en motorkedja på dessa mopeder och när man startar motorn ställer man upp mopeden på centralstödet så bakhjulet hänger i luften och när man trampar på pedalerna går kraften först till bakhjulet och sedan tillbaka fram till motorn via motorkedjan.

Om du inte ens kan cykla på mopeden med frikopplad motor så borde det vara något i baknavet som krånglar.

Jim Lundberg

 

Scroll to Top