Tätningar till hjulen på Crescent Compact

Tätningar till hjulen på Crescent Compact

Publicerad

Fråga: Hej har en Crescent Compact. Frågan är: finns det moderna lagertätningar till hjulen? Sitter lagerkulor i nu och dom var de inget fel på. Vet att de finns filttätningar men dom är så breda.

Mvh

Gunnar

 

Svar: Filttätningarna ska egentligen bara hålla grus och smuts från att hitta in i lagret och detta klarar de bra. Något sämre är de mot vatten om man exempelvis skulle köra ner i en vattenpöl som når upp till hjulaxeln – eller att mopeden utsätts för mycket körning i regn.

MCB Compact fanns med lite olika fabrikat på hjulnaven och jag vet inte exakt hur det ser ut på din moped. Är det en filttätning så sitter det en inpressad plåthylsa i navet som håller tätningen på plats och om man försiktigt bryter ut denna ring så kan man byta ut filten.

Någon modernare variant på tätning känner jag inte till, men det går ofta att bygga något med gummi. Filt finns i olika tjocklekar som man kan stansa ringar ur. Detta gör man med en hålpipa mot ändträ. Har man ingen hålpipa kan man lätt göra en av ett rör med lämplig diameter som man slipat vass i änden. Samma sak går att göra med gummiduk.

Jim Lundberg

On
Off

1 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Lifanmotor som tappat gnistan

14 kommentarer

Bengor: Hej ! 56an: Nu är vi ute på överkurs. Skapa gärna en ny tråd och ställ där frågorna om dina motorsågar, innan någon tycker att vi hamnar för långt ut i universum...... Det du kallar...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2021-06

  • Classic Motor 2021-88

  • Classic Motor 2021-05

  • Classic Motor 2021-04

  • Classic Motor 2021-03

  • Classic Motor 2021-02

  • Classic Motor 2021-01

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206