Växelvajer på Puch MS 50

Växelvajer på Puch MS 50

Publicerad

Fråga: Hej Jim! Jag skulle behöva hjälp med växelvajern på en Puch MS med 50 2-växlad handväxlad. Kan inte komma på hur vajern skall sitta. Det är en nippel mitt på vajern. Det kan vara så att jag har fel handtag. Tackar på förhand.

Mvh

Janne Andersson

 

Svar: Jag har tyvärr inte pysslat med vajerdragning på Puch MS 50, men om du har en nippel mitt på vajern (och ett hölje på var sida) så är det ett tvåvajersystem där både ettans och tvåans växel tvångsstyrs av respektive vajer. På senare mopeder har man en enda vajer som drar i ettans växel och sedan är det en fjäder nere vid motorn som drar i tvåan när man släpper efter (växlar till tvåan) på vajern.

Jag hoppas dessa skisser kan ge dig vägledning om hur du ska gå till väga. Om ditt växelhandtag är gjort för två vajrar så ska det ju ha två utgångar för dessa vajrar.

Jim Lundberg

On
Off

4 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Lifanmotor som tappat gnistan

14 kommentarer

Bengor: Hej ! 56an: Nu är vi ute på överkurs. Skapa gärna en ny tråd och ställ där frågorna om dina motorsågar, innan någon tycker att vi hamnar för långt ut i universum...... Det du kallar...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2021-06

  • Classic Motor 2021-88

  • Classic Motor 2021-05

  • Classic Motor 2021-04

  • Classic Motor 2021-03

  • Classic Motor 2021-02

  • Classic Motor 2021-01

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206