Husqvarna Flinta automat som slirar efter renovering

Fråga: Efter renovering av motorn så får jag inte igång den på grundav slirande automat. Har haft isär den flertalet gånger och justerat mm, hittar inget fel. Provtrampar utan olja i motorn och den börjar greppa och tända. Häller i olja (gräsklipparolja) och eländet bara slirar.

Vad är fel? Oljan eller oljemängd? Korklamellen som sitter på brickan som går mot skålen? Den ser bra ut. Något felmonterat/felvänt? Hjälp önskas innan jag blir tokig på den!!! Den fungerade bra innan renoveringen.

Med vänlig hälsning

Tommy

 

Svar: Husqvarnas Flintamotor med automat (centrifugalkoppling) ska ha 5 deciliter SAE 20 motorolja i transmissionen. Vanligtvis brukar mopedmotorer med automatväxel ha ATF-olja, men inte Husqvarna Flinta.

SAE 30, gräsklipparolja, kan möjligtvis vara för tjock för själva startkopplingen som används för att kunna trampa igång motorn. Mitt tips är, under förutsättning att alla delar sitter där de ska, är att du istället testar med en Mc-olja SAE 10W-40 eller SAE 15W-40. Mc-oljor är gjorda för att fungera ihop med en koppling eftersom de flesta hojar har gemensam olja för motor, växellåda och koppling.

Jim Lundberg

Scroll to Top