Husqvarna Flinta automat som slirar efter renovering

Husqvarna Flinta automat som slirar efter renovering

Publicerad

Fråga: Efter renovering av motorn så får jag inte igång den på grundav slirande automat. Har haft isär den flertalet gånger och justerat mm, hittar inget fel. Provtrampar utan olja i motorn och den börjar greppa och tända. Häller i olja (gräsklipparolja) och eländet bara slirar.

Vad är fel? Oljan eller oljemängd? Korklamellen som sitter på brickan som går mot skålen? Den ser bra ut. Något felmonterat/felvänt? Hjälp önskas innan jag blir tokig på den!!! Den fungerade bra innan renoveringen.

Med vänlig hälsning

Tommy

 

Svar: Husqvarnas Flintamotor med automat (centrifugalkoppling) ska ha 5 deciliter SAE 20 motorolja i transmissionen. Vanligtvis brukar mopedmotorer med automatväxel ha ATF-olja, men inte Husqvarna Flinta.

SAE 30, gräsklipparolja, kan möjligtvis vara för tjock för själva startkopplingen som används för att kunna trampa igång motorn. Mitt tips är, under förutsättning att alla delar sitter där de ska, är att du istället testar med en Mc-olja SAE 10W-40 eller SAE 15W-40. Mc-oljor är gjorda för att fungera ihop med en koppling eftersom de flesta hojar har gemensam olja för motor, växellåda och koppling.

Jim Lundberg

On
Off

8 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Lifanmotor som tappat gnistan

15 kommentarer

Jim Lundberg: Hej! Det är kul med kunskap och att man byter erfarenheter men vi fick nyss in synpunkter från besökare som tycker att vissa trådar "kidnappas" och fylls med långa dialoger mellan ett fåtal...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2021-06

  • Classic Motor 2021-88

  • Classic Motor 2021-05

  • Classic Motor 2021-04

  • Classic Motor 2021-03

  • Classic Motor 2021-02

  • Classic Motor 2021-01

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206