Honda MT5 som inte startar efter cylinderbyte

Honda MT5 som inte startar efter cylinderbyte

Publicerad

Fråga: Hej. Jag införskaffade en Honda MT5 och den gick mycket bra men efter lite körning så skar den. Jag bytte kolv, cylinder, packningar osv. Allt som skulle behövas för att det skulle funka igen men den vägrar starta. Den får bensin in i cylindern och den slår gnista men startar ej. Jag undrar om det kan ha något att göra med tändspolen eller liknande?

Isak Nilsson

 

Svar: Kolla tändstiftet efter ett startförsök. Är det blött så är gnistan för svag och är det torrt så kommer det inte fram något bränsle. På så vis vet man var man ska fortsätta jakten på felet.

Om du inte har rört eller ändrat tändsystemet så ska det ju fungera lika bra som innan du bytte kolv och cylinder.

Men kolla att kompressionen är bra – annars tänder den inte av den anledningen. Om du har tillgång till en kompressionsprovare så ska trycket uppgå till cirka 5 till 6 kilo (Bar).

Jim Lundberg

On
Off

6 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Hur fort går en Sachs 98 cc?

27 kommentarer

PB: Vad var vitsen med pinngas på 98 kubikarna egentligen? Hade alla 98 kubikare pinngas eller var det bara några modeller?

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2021-08

  • Classic Motor 2021-07

  • Classic Motor 2021-06

  • Classic Motor 2021-88

  • Classic Motor 2021-05

  • Classic Motor 2021-04

  • Classic Motor 2021-03

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206