Rengöra aluminium

Rengöra aluminium

Publicerad

Fråga: Hej. Som trogen prenumerant så har jag lite frågor. Jag ska börja renovera en gokart och har genom åren läst alla Jims excellenta artiklar, men tyvärr fastnar inte så mycket längre!

Jag funderar på om ni har tips på något bra medel för att få bort 35 års smuts och geggamoja från aluminium? Även tips på hur man får magnesiumfälgar snygga igen mottages tacksamt.

Mvh Conny

Svar: När det gäller aluminium skulle jag först prova med industriavfettning (kan vara lite svårt att få tag i på macken men sök på internet så hittar du lämpliga produkter). Vissa typer av fälgtvätt för aluminium kan också fungera. Skulle det inte fungera med kemiska medel, kan sodablästring vara en väg att gå. När det gäller magnesiumfälgar är det i princip samma procedur.

Läsare som har andra tips – lämna dem i rutan för kommentarer nedan.

Robert Gustavsson

On
Off

4 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Hur fort går en Sachs 98 cc?

28 kommentarer

Jim Lundberg: Pinngasen var "ursprungsgasen" innan rullhandtaget slog igenom. Den gamle TT-föraren Stanley Woods som tävlade på 20- och 30-talet berättade att han fick sämre varvtider när rullgasen...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2021-08

  • Classic Motor 2021-07

  • Classic Motor 2021-06

  • Classic Motor 2021-88

  • Classic Motor 2021-05

  • Classic Motor 2021-04

  • Classic Motor 2021-03

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206