Framnav Crescent 50 SS

Fråga: Hej. Jag renoverar en Crescent 50 SS (MCB 1228) årsmodell 1969 och nu har jag kommit till framnavet som är Grimeca 118 mm med stickaxel. Det som är knepigt är att MCB använde två olika framgafflar till denna modell, båda oljedämpade teleskopgafflar med MCB artikelnummer 21434 respektive 21435. Jag vet inte vilken av dessa jag har, men axeln sticks in från mopedens vänstra sida (om du sitter på mopeden) och den möter en gänga i gaffelbenet på andra sidan.

Jag behöver en sprängskiss över på navet så att jag kan skaffa rätt distanser och brickor m.m. Jag tror samma framgaffel användes på Crescent 80 TS åtminstone årsmodell 1969.

Tack på förhand! Alf

Svar: Hej Alf. MCB 50 SS bytte mycket riktigt framgaffel under tillverkningen. Den första gaffeln byttes ut under tillverkningsåret 1969 till en framgaffel från KTM. Denna är nästintill identiskt användes också på 80TS men med några ändrade detaljer, vilket gör att de inte har samma reservdelsnummer.

Din moped som är tillverkad 1969 har KTM-gaffeln.

Tyvärr saknar samtliga av mina reservdelskataloger sprängskiss över Grimecas 118 mm framnav till modell 50 SS oavsett framgaffelmodell, men jag har en fått en bild på sprängskiss skickat till mig (se nedan). Kanske den kan ge klarhet fastän det saknas mått på brickor och distanser.

Har någon av våra kunniga läsare mått eller data att dela med sig till Alf? Skriv en kommentar eller mejla.

Josefine Andersson

Framnav Crescent 50 SS
Scroll to Top