Laga verktygslådan på Husqvarna Novolette

Fråga: Hej. Verktygsväskorna i ljusgrå plast som sitter under pakethållaren på mina Novoletter har diverse sprickor och deformationer. Inte så konstigt kanske, med tanke på de snart 70 åren.

Men finns det något sätt att laga sådana sprickor? Och rikta en böljande sida så den blir rak igen? Som de ser ut nu, vågar jag inte ha några verktyg i dem.

Tack för en riktigt bra tidning och hemsida!

/Knut

 

Svar: Utan att vara säker så bör verktygslådan vara gjorda av termoplast och sådan går att forma om man värmer upp den i exempelvis hett vatten eller med en varmluftspistol. På så vis bör det gå att återställa formen. För att sedan få dem att hålla ihop så kan man förstärka dem på insidan med glasfiberväv och epoxilim eller polyesterplast. Den senare finns ofta i lite för stora förpackningar. Väljer man epoxilim ska man välja ett som inte härdar så fort eftersom det tar tid att utföra detta arbete.

Först rengör man själva lådan på insidan med aceton. Rugga därefter upp ytan med grovt slippapper (40 – 80 korn). Sedan blandar man till så mycket lim att man kan täcka hela lådans insida med ett hyfsat tjockt lager. I förväg har man klippt till glasfiberväv så att den passar inne i lådan. Nu lägger man sjoket med glasfiberväv inne i lådan och trycker fast det i limmet så att alla luftbubblor försvinner. Använd gärna en liten rulle på ett skaft för att pressa fast väven.

När limmet har härdat kan det ibland behövas en strykning till med lim på insidan för att väven ska vara helt ingjuten. På detta vis får man en ”låda i lådan” som är väldigt stark och som inte syns från utsidan.

Jim Lundberg

Rulla till toppen