Vilken försäkring?

Vilken försäkring?

Publicerad

Fråga: Jag har en Volvo personbil som är 30 år gammal. Nu undrar jag om någon kan tipsa om veteranbilsförsäkring med förmånliga villkor.

Göte

Svar: En vanlig definition av veteranbilsförsäkring, ibland även kallad entusiastbilsförsäkring, är att det är en försäkring som är anpassad för äldre entusiastbilar. Ibland är åldersgränsen 20 år ibland är den högre. För att kunna teckna en sådan ställs ofta en rad krav, det kan till exempel vara att bilen är en entusiastbil, att den endast används för nöjeskörning, att den förvaras i ett låst utrymme på hemorten, och ibland även att du är medlem i en MHRF-ansluten märkesklubb.

En bil som är 30 år, exempelvis en Volvo 850 från 1991 som på bilden ovan, blir med andra ord inte automatiskt kvalificerad för att kunna teckna en veteranförsäkring och det är kanske inte heller den försäkringsform som passar dig bäst eller har mest förmånliga villkor i ditt fall.

Mitt tips är att du ringer runt till olika försäkringsbolag och jämför villkor och priser utifrån dina behov och önskemål, och ofta finns det en slant att spara på premien.

Lycka till

Robert Gustavsson

On
Off

2 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Lifanmotor som tappat gnistan

15 kommentarer

Jim Lundberg: Hej! Det är kul med kunskap och att man byter erfarenheter men vi fick nyss in synpunkter från besökare som tycker att vissa trådar "kidnappas" och fylls med långa dialoger mellan ett fåtal...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2021-06

  • Classic Motor 2021-88

  • Classic Motor 2021-05

  • Classic Motor 2021-04

  • Classic Motor 2021-03

  • Classic Motor 2021-02

  • Classic Motor 2021-01

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206