Vilken försäkring?

Fråga: Jag har en Volvo personbil som är 30 år gammal. Nu undrar jag om någon kan tipsa om veteranbilsförsäkring med förmånliga villkor.

Göte

Svar: En vanlig definition av veteranbilsförsäkring, ibland även kallad entusiastbilsförsäkring, är att det är en försäkring som är anpassad för äldre entusiastbilar. Ibland är åldersgränsen 20 år ibland är den högre. För att kunna teckna en sådan ställs ofta en rad krav, det kan till exempel vara att bilen är en entusiastbil, att den endast används för nöjeskörning, att den förvaras i ett låst utrymme på hemorten, och ibland även att du är medlem i en MHRF-ansluten märkesklubb.

En bil som är 30 år, exempelvis en Volvo 850 från 1991 som på bilden ovan, blir med andra ord inte automatiskt kvalificerad för att kunna teckna en veteranförsäkring och det är kanske inte heller den försäkringsform som passar dig bäst eller har mest förmånliga villkor i ditt fall.

Mitt tips är att du ringer runt till olika försäkringsbolag och jämför villkor och priser utifrån dina behov och önskemål, och ofta finns det en slant att spara på premien.

Lycka till

Robert Gustavsson

Scroll to Top