Färg och dekaler till Gripen moped

Färg och dekaler till Gripen moped

Publicerad

Fråga: Hej. Har en Gripen moped 1954 som är mörkröd. Hur får man tag i färg och Gripendekaler till tanken? Tackar på förhand.

Kene Elmbro

 

Svar: Det finns inga färgrecept till gamla lacker som är giltiga idag då man har ändrat färgsammansättningen sedan 50-talet. Antingen får man hoppas att någon har gjort en färganalys i närtid och fått fram ett giltigt recept eller så får man fixa det själv.

I så fall så får man leta upp ett ställe där lacken är oskadd – oftast under tanken där solljus, väder och vind inte kommit åt lacken. Man måste dock rengöra den yta man ska ha som referens noggrant – gärna med lackrengöring (mild rubbing) innan man åker till sin färghandlare som sedan ska bryta till en likadan kulör.

När det gäller dekaler så kan du kolla med Auto Arkiv i Sunne på telefon 0565-137 80.

Jim Lundberg

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Lifanmotor som tappat gnistan

14 kommentarer

Bengor: Hej ! 56an: Nu är vi ute på överkurs. Skapa gärna en ny tråd och ställ där frågorna om dina motorsågar, innan någon tycker att vi hamnar för långt ut i universum...... Det du kallar...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2021-06

  • Classic Motor 2021-88

  • Classic Motor 2021-05

  • Classic Motor 2021-04

  • Classic Motor 2021-03

  • Classic Motor 2021-02

  • Classic Motor 2021-01

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206