Hur mycket spackel?

Hur mycket spackel?

Publicerad

Fråga: Vad är okej när det gäller spackeltjocklek? Hur kollar jag hur mycket spackel det finns på en renoverad bil? Jag vill inte köpa en uppspacklad rosthög.

Anders

Svar: Ett enkelt sätt att kolla om det är mycket spackel är att se hur lätt en vanlig kylskåpsmagnet fäster. Montera en tejp eller liknande på undersidan av magneten för att minska risken för repor. Därefter är det känslan som gäller. Prova gärna på en bil som du vet inte är spacklad och därefter ett ställe som är spacklat för att träna upp känslan. Det finns även appar som du kan ladda ner till mobilen som ska var känsliga för metall. Jag har tyvärr ingen erfarenhet av dem och kan inte säga något om deras känslighet. Hur tjockt lager är då okej? För egen del skulle jag säga att några millimeter är okej på begränsade ställen.

Lycka till

Robert Gustavsson

On
Off

6 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Tomgångsjustering på NV Royal Blixt

2 kommentarer

Andercz: Den andra frågan har varit uppe många gånger, sök på BAKLAMPA, så får du många träffar, t.ex : http://www.classicmotor.se/artiklar/experten/20170407/varfor-brinner-baklampan-nar-man-blandar-av/

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2021-07

  • Classic Motor 2021-06

  • Classic Motor 2021-88

  • Classic Motor 2021-05

  • Classic Motor 2021-04

  • Classic Motor 2021-03

  • Classic Motor 2021-02

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206