Kawasaki 750 Turbo som tappat gnistan

Kawasaki 750 Turbo som tappat gnistan

Publicerad

Fråga: Hej Jim. Jag har en unik Kawasaki 750 Turbo 1984 som bara gått 650 mil. Jag servade den för två år sedan och då gick den klanderfritt. Sedan har den av olika anledningar stått avställd i garage.

När jag nu ska starta den får jag ingen gnista. (har av samtliga stift och den får bränsle) Hur testar jag om DFI är ok? Jag får ingen signal heller på DFI-boxens lampa som ju ska blinka på olika sätt beroende på vilket fel det är.

Bosse Jeppsson

 

Svar: Jag har tyvärr ingen koll på dessa motorcyklar. En vild gissning från min sida är att det uppstått oxid i något kontaktstycke eller strömbrytare under tiden motorcykeln stått uppställd. Då kan det vara så enkelt att det räcker med att spreja dessa delar med kontaktsprej och det dem lite "massage". Sitter det inte en brytare till stödet som "dödar" motorn om detta inte fällts upp när man lägger i växeln?

Någon som vet mer om Bosses Kawasaki? Lämna gärna en kommentar i fältet nedan.

Jim Lundberg

On
Off

12 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Tomgångsjustering på NV Royal Blixt

2 kommentarer

Andercz: Den andra frågan har varit uppe många gånger, sök på BAKLAMPA, så får du många träffar, t.ex : http://www.classicmotor.se/artiklar/experten/20170407/varfor-brinner-baklampan-nar-man-blandar-av/

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2021-07

  • Classic Motor 2021-06

  • Classic Motor 2021-88

  • Classic Motor 2021-05

  • Classic Motor 2021-04

  • Classic Motor 2021-03

  • Classic Motor 2021-02

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206