Färgkod till blå Zündapp KS 50

I tidningen Classic Motor pågår sedan i januarinumret en helrenovering av en Zündapp KS 50. I nummer 6 som ligger på diskarna nu håller vi på med lackering av projektet.

Färgkod till blå Zündapp KS 50

Publicerad

Fråga: Hej Jim! Någon sa att Du har ett renoveringsprojekt av en Zündapp. Har också ett sådant projekt. Nu är mitt problem färgen. Den kallas BRILIANTBLÅ men färgleverantören där jag brukar handla moppefärger kan inte hitta den i sina manualer. Har Du kläm på ral-beteckningen på den färgen eller någon annan beteckning?

Mvh Roland

 

Svar: Det pågår en artikelserie i tidningen Classic Motor som startade med nummer 1 (januarinumret) i år där det renoveras en Brilliantblå Zündapp KS 50 från 1970. I nummer 6 som ligger ute sedan 12 maj är lackeringen i gång.

Jag anlitade Upplands Bilfärg som hjälpt mig förut att bryta till lacker till äldre fordon och denna gång hade jag med mig ett färgprov (framlampan) samt koder till två färgkandidater som jag hittat på nätet. Den av dessa som var näst intill identisk med originalkulören "Brilliant blå" var kandidaten från General Motors som de kallar "Neon Blue".

Färgkoden till Neon Blue heter WA9614 och använder man som jag, NEXAS färgsystem, så har den märkeskod C844B.

Jim Lundberg

Tjuvtitt på hur vår projektmoped kommer att se ut. Kulören är General Motors "Neon Blue" som knappt går att skilja från originalet. Och ja - tanken är nyare än 1970.

On
Off

4 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Tomgångsjustering på NV Royal Blixt

2 kommentarer

Andercz: Den andra frågan har varit uppe många gånger, sök på BAKLAMPA, så får du många träffar, t.ex : http://www.classicmotor.se/artiklar/experten/20170407/varfor-brinner-baklampan-nar-man-blandar-av/

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2021-07

  • Classic Motor 2021-06

  • Classic Motor 2021-88

  • Classic Motor 2021-05

  • Classic Motor 2021-04

  • Classic Motor 2021-03

  • Classic Motor 2021-02

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206