Färgkod till blå Zündapp KS 50

Fråga: Hej Jim! Någon sa att Du har ett renoveringsprojekt av en Zündapp. Har också ett sådant projekt. Nu är mitt problem färgen. Den kallas BRILIANTBLÅ men färgleverantören där jag brukar handla moppefärger kan inte hitta den i sina manualer. Har Du kläm på ral-beteckningen på den färgen eller någon annan beteckning?

Mvh Roland

 

Svar: Det pågår en artikelserie i tidningen Classic Motor som startade med nummer 1 (januarinumret) i år där det renoveras en Brilliantblå Zündapp KS 50 från 1970. I nummer 6 som ligger ute sedan 12 maj är lackeringen i gång.

Jag anlitade Upplands Bilfärg som hjälpt mig förut att bryta till lacker till äldre fordon och denna gång hade jag med mig ett färgprov (framlampan) samt koder till två färgkandidater som jag hittat på nätet. Den av dessa som var näst intill identisk med originalkulören ”Brilliant blå” var kandidaten från General Motors som de kallar ”Neon Blue”.

Färgkoden till Neon Blue heter WA9614 och använder man som jag, NEXAS färgsystem, så har den märkeskod C844B.

Jim Lundberg

Färgkod till blå Zündapp KS 50
Tjuvtitt på hur vår projektmoped kommer att se ut. Kulören är General Motors ”Neon Blue” som knappt går att skilja från originalet. Och ja – tanken är nyare än 1970.
Scroll to Top