Färgkod till röd Monark

Färgkod till röd Monark

Publicerad

Fråga: Hur får man fram färgkoden till en röd Monark från 50-talet?

Mvh

Henning Hansen

 

Svar: Gamla färgkoder (om man hittar dem) gäller inte idag med de pigment och kemikalier som används i dagens lacker. Om ingen i nutid har låtit en färghandlare bryta till en identisk kulör utifrån ett färgprov får man göra det själv.

Då får man leta upp ett ställe på fordonet som har varit skyddat från väder och vind. På en tvåhjuling så är området under bensintanken ett bra ställe. Sen får man rengöra detta område som bör vara minst 5 x 5 cm. För att vara säker på att hitta rätt kulör bör man avslutningsvis polera ytan med lackrengöring (mild rubbing).

Undvik ställen som exponerats för solljus, gummi, isoleringstejp eller olja då dessa kan vara missfärgade åt något håll. Ta med provet till din färghandlare så får de analysera det och ta fram en modern variant av lacken.

Jim Lundberg

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Tomgångsjustering på NV Royal Blixt

2 kommentarer

Andercz: Den andra frågan har varit uppe många gånger, sök på BAKLAMPA, så får du många träffar, t.ex : http://www.classicmotor.se/artiklar/experten/20170407/varfor-brinner-baklampan-nar-man-blandar-av/

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2021-07

  • Classic Motor 2021-06

  • Classic Motor 2021-88

  • Classic Motor 2021-05

  • Classic Motor 2021-04

  • Classic Motor 2021-03

  • Classic Motor 2021-02

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206