Årsmodell på Monark Monarped med Husqvarnamotor

Johns Monark Monarped

Årsmodell på Monark Monarped med Husqvarnamotor

Publicerad

Fråga: För några veckor sen fick jag en Monark Monarped av en snäll granne. Den har stått minst 40 år men aldrig varit utsatt för någon klåfingrig pojkspolings "förbättringar". Efter en hel del pyssel och nya delar är den nu i stort sett komplett.

En Husqvarna Cornette som jag också fick gratis förra året fick bli donator då en hel del passade rakt av. Bland annat cylinder med kolvstyrt insug som fick ersätta slidmatningen, så nu är det väl jag som får stå för klåfingrigheten.

Själv gissar jag på cirka 1958 års modell, men skickar med en bild så någon expert kan bedöma årsmodell.

John Ridell

 

Svar: Monark Monarped fanns i massor av versioner där ILO-motorer var vanligast. Men det fanns modeller med konkurrenten Husqvarnas motorer i ramen och det var modellerna 448, 448F samt 449.

Eftersom mopeder inte går att åldersbestämma med hjälp av fordonsregistret så får man titta på daterade reklambilder för att se vad man kan ha för årsmodell på sin moped. Kolla på sajten mo-ped om du kan hitta rätt modell där.

Jim Lundberg

On
Off

4 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Tomgångsjustering på NV Royal Blixt

2 kommentarer

Andercz: Den andra frågan har varit uppe många gånger, sök på BAKLAMPA, så får du många träffar, t.ex : http://www.classicmotor.se/artiklar/experten/20170407/varfor-brinner-baklampan-nar-man-blandar-av/

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2021-07

  • Classic Motor 2021-06

  • Classic Motor 2021-88

  • Classic Motor 2021-05

  • Classic Motor 2021-04

  • Classic Motor 2021-03

  • Classic Motor 2021-02

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206