Honda MT 5 som tappat gnistan

Honda MT 5 som tappat gnistan

Publicerad

Fråga: Hej. Jag köpte mig en Honda MT5 för en mycket billig peng men det var mycket som behövde göras. Jag har jobbat på det nu i några veckor och nu efter jag satt ihop allting så startar den inte.

Jag kollade kompression och bränsle och det har den men inte någon gnista. Jag har ett nytt tändstift men ingen gnista. Jag dubbelkollade alla el och det är kopplat rätt. Kan det vara tändspolen eller CDI-boxen eller något sådant?

Isak Nilsson

 

Svar: Nu vet jag inte om mopeden gick innan du gjorde i ordning den, men elektronik går inte sönder när den står så om den fungerade innan så bör tändspole och övrig elektronik vara okej. I så fall kan det bero på dålig kontakt i diverse kontaktstycken.

Men jag har inte skruvat med denna moped så tekniksnacket får jag lämna över till våra läsare.

Jim Lundberg

On
Off

3 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Tomgångsjustering på NV Royal Blixt

2 kommentarer

Andercz: Den andra frågan har varit uppe många gånger, sök på BAKLAMPA, så får du många träffar, t.ex : http://www.classicmotor.se/artiklar/experten/20170407/varfor-brinner-baklampan-nar-man-blandar-av/

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2021-07

  • Classic Motor 2021-06

  • Classic Motor 2021-88

  • Classic Motor 2021-05

  • Classic Motor 2021-04

  • Classic Motor 2021-03

  • Classic Motor 2021-02

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206