Annat styre på Monark 1242

Fråga: Hej Experten! Jag har en Monark 1242 med ILO Pianomotor. Nu är det så att jag har lite sug på att byta bort originalstyret mot ett annat styre (tex Texas). Hur går jag tillväga? Mitt styre sitter ihop med styrkronan, finns det någon lösning?

Mvh

Victor

 

Svar: Jag har inte skruvat med den typ av styre som sitter på din moped, men jag tror nog att du kan byta ut styret mot ett vanligt styre om du monterar en övre gaffelkrona från en annan Monark Monarped – se nr 1 och nr 16 på skissen. Eller så sitter det redan en vanlig gaffelkrona under styret – då blir det ännu lättare.

En variant är att sätta två u-klämmor i övre kronan som det är på lite nyare mopeder. Då får man borra 2 + 2 hål i kronan. Eventuellt så kan man ta kronan från en Compact så har man hålen styrfästet klara.

Eller så tar du en vanlig styrstam, men se till att stammen styrfäste klämmer åt runt ett 22 mm styre som Texasstyret. Cykelstyren är tjockare (ca 25 mm) på mitten där de sitter klämda i stammen. Det finns slitsade mellanlägg, eller så tillverkar man det av 1,5 mm plåt i två halvor. Sen måste fästet på styrstammen gå att bända isär så mycket att det går runt hörnen på Texasstyret.

Jim Lundberg

Annat styre på Monark 1242
Monark framgafflar.
Rulla till toppen