Var köper jag motordelar till Simsonmopeder?

Var köper jag motordelar till Simsonmopeder?

Publicerad

Fråga: Hej. Var köper jag motordelar till Simsonmopeder S 61 i Sverige? Hittade en firma i Tyskland men dom hade inga leveranser till Sverige.

Trevlig sommar.

Mvh Gunnar

Svar: Hej Gunnar. Oss veterligen såldes inte Simson officiellt i Sverige utan de som hittat hit är privatimporterade. När man importerar, eller köper ett importerat fordon, som inte sålts i vårt land så blir ju tillgången på reservdelar nästan obefintlig eftersom det aldrig funnits varken marknad eller generalagent. Det vanligaste är att man får vända sig till ursprungslandet om man behöver delar – i detta fall Tyskland.

Vi har funnit en tysk återförsäljare som levererar till Sverige. Länk till sajten HÄR

Kanske våra läsare har fler tips att erbjuda?

Önskar dig en fin mopedsommar. 

Jim Lundberg och Josefine Andersson

Kommentarer

#1. Bengor:

Hej !

Gunnar:

Simson såldes aldrig i Sverige men jag vet att Rösebäckens Cykel & Motor har delar till Simson mopeder, då de har kontakter i Tyskland.

Kolla med Rösebäckens Cykel & Motor länk:
https://rosebackenscykelomotor.se/

De kan skicka som paket, en nära nog riks känd affär med gamla och nya mopeddelar och mycket annat.

// Bengt.

 

#2. JoBo:

Jag har handlat flera gånger hos ost2rad.de och det har gått bra. De har även arrangerat en översättningstjänst på hemsidan där allt översätts via Google..ifall man har en knackig tyska.

On
Off

2 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Tomgångsjustering på NV Royal Blixt

2 kommentarer

Andercz: Den andra frågan har varit uppe många gånger, sök på BAKLAMPA, så får du många träffar, t.ex : http://www.classicmotor.se/artiklar/experten/20170407/varfor-brinner-baklampan-nar-man-blandar-av/

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2021-07

  • Classic Motor 2021-06

  • Classic Motor 2021-88

  • Classic Motor 2021-05

  • Classic Motor 2021-04

  • Classic Motor 2021-03

  • Classic Motor 2021-02

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206