Husqvarna Flinta som lägger av efter en mil

Fråga: Hejsan! Jag har lite problem med min Husqvarnamoped. Sitter en fotväxlad Flinta på den med en Encarwi-förgasare. Problemet är att den går kalasbra i cirka en mil, sen dör den när han blivit riktigt varm. Jag och polaren har kommit fram till att det borde vara att insuget är för kort och att bensinen dunstar när han blir varm, för stiftet är snustorrt, så tror inte på kondensatorn. Vart kan man få fatt i ett längre insug? Eller måste man tillverka ett själv?

Mvh

Rickard

 

Svar: Det här låter nästan som mitt problem som jag har med min Crescent Skoterett med samma motor och förgasare (se Bloggen). Enklast i ditt fall är att skruva ur de två M5 pinnskruvarna vid insuget och ersätta dem med längre.

Sen skaffar du en tjock bakelitpackning (finns hos diverse mopedhandlare) med samma c/c-mått mellan pinnskruvarna som på Flintan = 32 mm. Eventuellt kan du få fila lite på den för att den ska passa. Sachsmotorerna har en bakelitpackning som borde fungera efter lite putsande.

Men pinnskruvarna leder också över värme till förgasaren och därför är det bra att lägga en eller två (eller fler) fiberbrickor under stålbrickan och muttern. På så vis isoleras förgasaren även från värmen som kommer via pinnskruvarna.

Jim Lundberg

Husqvarna Flinta som lägger av efter en mil
Värmen leds även över till förgasaren via pinnskruvarna som håller den på plats. Därför är det bra att lägga en eller flera fiberbrickor under den ordinarie stålbrickan vid förgasarflänsen.
Husqvarna Flinta som lägger av efter en mil
Så här kan det se ut. Under stålbrickan ligger två fiberbrickor mot förgasarflänsen och isolerar denna från värmen. Hängslen och livrem.
Scroll to Top