Tändningsdelar till Victoria MS 51

Victoria MS 51 - här med tändsystem från Bosch.

Tändningsdelar till Victoria MS 51

Publicerad

Fråga: Vilken tändspole, kondensator och brytare är det i motorn Victoria MS 51 årsmodell 1957?

Tommy Larsson

 

Svar: Victoria MS 51-motorn kan ha olika fabrikat på tändsystemet (Bosch, Noris, SIBA) så det säkraste är att kolla med någon firma som säljer mopedtillbehör och uppge vad det står på svänghjul/tändplatta samt att ta nedanstående mått.

Tändspole: Måttet "A" är det mått som brukar anges när man ska välja tändspole. Observera att det är avståndet mellan hålens centrum (c/c) som ska anges. Det kan även vara bra att mäta svänghjulets innerdiameter.

Kondensator: Nästan alla kondensatorer har samma värde i µF (mikrofarad) så här brukar det räcka med att mäta ytterdiametern på kondensatorn som vanligtvis är 17 eller 18 mm.

Brytare: Här är det knepigare då flera brytare kan se lika ut, men ändå ha olika mått. Man får ändå gå på det visuella och sedan prova om de passar.

Kolla exempelvis med Mopedrenovering.se

Jim Lundberg

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare
Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2021-08

  • Classic Motor 2021-07

  • Classic Motor 2021-06

  • Classic Motor 2021-88

  • Classic Motor 2021-05

  • Classic Motor 2021-04

  • Classic Motor 2021-03

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206