Oljeläckage på Sachs 505-motor

När delningen av blockhalvorna går rakt igenom packbox- och lagerlägena så kan det uppstå oljeläckage precis där delningen möter hålet (pilarna) och då kan det behövas aningen mer packningsmassa där vid monteringen.

Oljeläckage på Sachs 505-motor

Publicerad

Fråga: Jag har en Nordsjö Carrier med en Sachs 505 på. Under vintern bestämde jag mig för att renovera den lite och plockade ned ramen och lackade om den. Nu när jag satte på motorn igen så går den jättedåligt och spottar olja ur avgasröret.

Motorn läcker även växellådsolja undertill vilket den dock även gjorde innan nedmontering och då gick motorn som den skulle. Vad kan felet vara? Kan det vara packboxarna eller är jag helt ute och cyklar?

Oljesmurfen

 

Svar: Det kan vara en packbox som läcker. Sen är det så att Sachs 505-motorn är delad horisontellt vilket innebär att delningen mellan blockhalvorna går rakt igenom hålen för både lager och packboxar.

Denna konstruktion gör att det ibland vill läcka i delningsplanet mot packboxarna. Det vill liksom sippra lite olja i "mungipan" om man säger så. Mig veterligen ska det inte vara någon packning mellan blockhalvorna utan enbart packningsmassa (typ Permatex eller liknande) och då bör man lägga på lite extra massa där delningsplanet möter hålet för packboxarna.

Jim Lundberg

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare
Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2021-08

  • Classic Motor 2021-07

  • Classic Motor 2021-06

  • Classic Motor 2021-88

  • Classic Motor 2021-05

  • Classic Motor 2021-04

  • Classic Motor 2021-03

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206