Demontera Husqvarnamotor med elstart i Norsjö Shopper

Arkivbild

Demontera Husqvarnamotor med elstart i Norsjö Shopper

Publicerad

Fråga: Hej! Försöker renovera en Norsjö Shopper med Husqvarna 50cc 2VBE motor. Under dynastarten, en Nippondenso 20000-071-1 (sista siffran är svårläst) så sitter det en liten distans med krysskil som jag fått lös utan problem, men under den på vevaxel sitter en stor spole av märket Denao japan.

Hur skall jag få lös denna? Får in en tre- eller tvåarmad avvdragare där men jag törs inte riktigt dra åt den då jag är rädd att jag skall skada lindningen under spolen där avdragarens armar ligger an.

Har ni något tips?

Christoffer L

 

Svar: Jag har aldrig skruvat med denna version av Flintamotorn så jag får bolla över detta till våra läsare. Vi har tidigare (2012) fått en fråga angående denna motor som du kan läsa om här

Någon som vet hur Christoffer ska få isär motorn? Lämna gärna en kommentar i fältet nedan.

Jim Lundberg

 

Uppdaterad 2021-07-01: Anders Österberg har skickat in en skiss som visar hur det går till att dra loss rotorn från vevaxeln.

Skiss från Anders Österberg.

On
Off

2 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Etanol vs gummi - Dag 3

2 kommentarer

Jim Lundberg: Hej! Jo, snacket går fortfarande om att det skulle vara etanolen som är boven när dagens bensin angriper gummi. Lite som råttan i pizzan.

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2021-08

  • Classic Motor 2021-07

  • Classic Motor 2021-06

  • Classic Motor 2021-88

  • Classic Motor 2021-05

  • Classic Motor 2021-04

  • Classic Motor 2021-03

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206