Måste jag plocka isär hela Sachsmotorn?

Kontroll av kedjelinjen i Sachs pedalmotor (Ur Stora Tvåtaktsboken, del 1).

Måste jag plocka isär hela Sachsmotorn?

Publicerad

Fråga: Hej! Jag har det vanliga problemet med hoppande växlar på min Sachs 50/2 med trampor. Jag har förstått att man åtgärdar detta bäst genom att slipa till medbringartapparna och medbringarskivans hål så att de håller kvar varandra bättre.

Jag har aldrig klyvt en sådan motor tidigare, så min fråga är hur man kommer åt dessa delar enklast? Måste man plocka isär hela motorn som det görs i "Stora Tvåtaktsboken del 1" eller kan man undvika vissa moment?

André Samuelsson

 

Svar: De delar som orsakar problemet, alltså dreven och medbringaren, sitter mitt inne i motorn och för att komma åt dem måste motorn delas. Sachsmotorn är inte speciellt svår att skruva med och har du Stora Tvåtaktsboken del 1 så fixar du det utan problem.

Passa på att byta packboxar (åldras med tiden) samt slitna lager så får du på köpet en nyrenoverad motor.

Jim Lundberg

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Etanol vs gummi - Dag 3

3 kommentarer

PB: Etanol är nog bara farligt för veteranfordon om man dricker för mycket av det och sedan kör sitt veteranfordon, i bensinen är det helt ofarligt.

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2021-08

  • Classic Motor 2021-07

  • Classic Motor 2021-06

  • Classic Motor 2021-88

  • Classic Motor 2021-05

  • Classic Motor 2021-04

  • Classic Motor 2021-03

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206