Vibrationer i Volvo 360

Vibrationer i Volvo 360

Publicerad

Fråga: Jag har en Volvo 360 GLS från 1984. Bilen har gått 20 000 mil och har en femväxlad låda. Min fråga: bilen har fått vibrationer och oljud i växelspak som avtar vid dragläge och vid motorbroms, men upphör dock ej helt vid körning? Vad kan detta bero på?

Kerstin

Svar: Om jag förstått rätt hörs vibrationerna/oljudet på tomgång men minskar när du har kopplingen i dragläge eller när du motorbromsar.

Vore det min bil skulle jag allra först kolla upp motorfästena då slitna fästen kan ge upphov till vibrationer.

Menar du däremot att vibrationerna enbart märks när du kör och minskar när du motorbromsar eller har kopplingen i dragläge kan felet ligga i kopplingen eller kardanen, likaväl som i lådan och drivaxlarna. Du kan även ha sliten vibrationsdämpare, den prylen som sitter mellan kardanaxeln och växellådan. Ett tips kan vara att låta någon annan köra bilen medan du försöker lokalisera källan till vibrationerna med hjälp av hörsel och känsel.

Läsare som har fler tips – lämna dem i rutan för kommentarer nedan.

Lycka till

Robert Gustavsson

On
Off

5 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Etanol vs gummi - Dag 3

2 kommentarer

Jim Lundberg: Hej! Jo, snacket går fortfarande om att det skulle vara etanolen som är boven när dagens bensin angriper gummi. Lite som råttan i pizzan.

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2021-08

  • Classic Motor 2021-07

  • Classic Motor 2021-06

  • Classic Motor 2021-88

  • Classic Motor 2021-05

  • Classic Motor 2021-04

  • Classic Motor 2021-03

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206