Mercedes: bromsproblem

Mercedes: bromsproblem

Publicerad

Fråga: Jag hoppas att det finns någon som har en lösning på ett bromsproblem på en Mercedes-Benz 220 S 1957. Bromsarna lossar inte alltid utan ligger an även när man släppt pedalen. Ibland ligger bromsen an mycket och ibland med lättare bromsverkan kvar. Vi har bytt det mesta avseende slitdelar vid själva bromstrumman. Kan felet sitta någon annanstans i bromssystemet? Tacksam för tips och råd kring trilskande bromsar.

Med vänlig hälsning

Christian

Svar: Har du bytt fjädrar, bromscylindrar med mera inne i trumman bör inte de orsaka problemen, men kolla gärna funktionen än gång till. Det även kan vara så att någon eller några bromsslangar håller på att ge upp och kanske börjat svullna en aning på insidan. Det kan orsaka de problem som du beskriver. Sama fenomen kan uppstå, jag råkade själv ut för det på min gamla VW Typ 2, om huvudbromscylindern är dålig. På den kunde det ta några sekunder innan bromsverkan släppte och det tog ett tag innan jag hade lokaliserat felet. Mitt råd är att börja med slangarna.

Fler tips från våra kunniga läsare? Lämna dem i rutan för kommentarer nedan.

Lycka till

Robert Gustavsson

 

On
Off

3 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Etanol vs gummi - Dag 3

3 kommentarer

PB: Etanol är nog bara farligt för veteranfordon om man dricker för mycket av det och sedan kör sitt veteranfordon, i bensinen är det helt ofarligt.

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2021-08

  • Classic Motor 2021-07

  • Classic Motor 2021-06

  • Classic Motor 2021-88

  • Classic Motor 2021-05

  • Classic Motor 2021-04

  • Classic Motor 2021-03

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206