För fet blandning?

För fet blandning?

Publicerad

Fråga: Det högra bakre tändstiftet är igengrott. Det är en V8 på 400 kubiktum. Kan det bero på för fet blandning?

Verner

Svar: Hej Verner. Nej jag tror inte att blandningen är för fet om du bara får beläggningar på ett av de åtta stiften. Då skulle flera stift drabbas och har du så fet blandning att stiften slår igen skulle bilen troligen ryka en hel del.

Några saker du kan kika på är att du har samma sorts stift i alla cylindrar, och att de är hela. Prova att rengöra dit sotiga stift och byt plats med ett annat. Då ser du om felet ligger i stiftet eller inte. Det kan också vara så att tändkabeln är felaktig

En annan orsak är att du har en trasig ventiltätning vid den cylindern, eller att ventilstyrningen är sliten. Möjligen kan det även bero på en brusten kolvring.

Du får helt enkelt prova dig fram.

Lycka till

Robert Gustavsson

On
Off

0 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Victoria MS 50 som glappar när den är varm

1 kommentar

mekgoran: ett magnetlager har 11 kulor och ett kullager 6203 har 8 kulor så magnetlager borde hålla längre, har någon testat, nåväl, har du så stort glapp borde det vara något fel, svänghjulet ska absolut...

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2021-10

  • Classic Motor 2021-09

  • Classic Motor 2021-08

  • Classic Motor 2021-07

  • Classic Motor 2021-06

  • Classic Motor 2021-88

  • Classic Motor 2021-05

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206