Instabil mätare

Instabil mätare

Publicerad

Fråga: På min Volvo P1800 är bensinmätaren väldigt instabil. Finns det något som stabiliserar den eller vad kan det bero på? Bilen har även en mekanisk oljetrycksmätare som gärna fastnar på 3 kg. Knackar man på mätaren går den ner på noll när man stängt av motorn. Går det att åtgärda?

Mvh Thomas

Svar: När det gäller bensinmätaren gissar jag att givaren är lite dallrig när det gäller kontakten. Har du en givare som du vet fungerar, prova att byta. I bästa fall kan du plocka sönder din befintliga och kanske rengöra trådlindningen och på så sätt kanske få bättre kontakt. Det kan givetvis även vara själva mätaren som är på väg att ge upp, men jag skulle börja med givaren.

När det gäller oljetrycksmätaren kan du försöka att lossa slangen bakom mätaren och nere i motorn. Blås ren slangen och montera tillbaka. Om det inte hjälper behöver mätaren kanske motioneras en aning. Jag tror inte att det är ett stort mekaniskt fel då nålen går tillbaka då du knackar på glaset.

Lycka till

Robert Gustavsson

On
Off

2 kommentarer

Läs mer

  • Senaste
  • Mest läst
  • Mest kommenterat

Kom in i diskussionen

Detta innehåll är skapat av Classic Motors besökare

Fredagsfilmen: Nynäsmacken Bromölla 1956

10 kommentarer

Per L: När jag började på Chalmers i Göteborg 1969 tankade jag min VW 1200 för 79 öre litern på slottsskogens bensinmack (Shell?). Undra just vad soppan kostade 1956?

Futurliner

Prenumerera på Classic Motor!

Classic Motor är Skandinaviens ledande tidning för äldre fordon och startade som Signalhornet redan 1969. Vi skriver om fordon med hjul och motor, oavsett om det är från 1917 eller 1977 och oavsett ursprungsland. Folkkära favoriter blandas med exklusiva rariteter, nyrenoverat blandas med fyndskick. Genomgående är dock att fordonen ska vara i originalutförande.

Beställ prenumeration och betala direkt online

  • Classic Motor 2022-02

  • Classic Motor 2022-01

  • Classic Motor 2021-12

  • Classic Motor 2021-89

  • Classic Motor 2021-11

  • Classic Motor 2021-10

  • Classic Motor 2021-09

Denna sajt drivs av Story House Egmont AB. Story House Egmont publicerar ett hundratal tidningar och webbplatser, däribland Hemmets Journal, Hus & Hem, Icakuriren, Vagabond, Kalle Anka och Bamse. Vi har även en omfattande verksamhet inom böcker, spel, aktivitetsprodukter och event, samt är snabbt växande inom e-handel och digitala marknadsföringstjänster. Story House Egmont är en del av den nordiska mediekoncernen och stiftelsen Egmont som varje år delar ut mer än 120 miljoner kronor för att hjälpa utsatta barn och ungdomar. Läs mer på www.storyhouseegmont.se.

Story House Egmont AB, Pyramidvägen 7, 16991 Solna, Tel: 08-692 01 00, Orgnr: 556046-9206