Topplockspackning Simca Vedette

Fråga: Der er 4 måneders leveringstid på toppackning fra Frankrike til min Vedette Versailles 1957. (Sidoventils V8)  Kan man selv fabrikere en toppackning, evt. i kobberplade, og hvor tyk skal pladen være?

Venlig hilsen

Jesper, Danmark

Det är fyra månaders leveranstid från Frankrike på topplockspackningar till min Simca Vedette Versailles 1957. Bilen har sidventils V8-motor. Kan man själv tillverka en topplockspackning, eventuellt av koppar och hur tjock ska den vara vara?

Vänliga hälsningar

Jesper, Danmark

Svar: Hej Jesper. Jag har för mig att du kan ta en topplockspackning från Fords amerikanska sidventilsåtta, den 136 kubiktum som kom 1937. Hör med företag som specialiserat sig på amerikanska delar. Med lite tur kan de ha packningarna på hyllan.

Beroende på hur händig du är kan du säkert tillverka en själv men såvitt jag förstått finns det antingen vanliga 1,6 mm packningar samt 2 mm eller 3 mm tjocka kopparpackningar till Vedette Versailles.

Jag kollade runt för skojs skull ochsåg då att den franska firman Techni Tacot har topplockspackningar till Vesailles i lager och då är det kanske enklast att beställa från dem.

Lycka till

Robert Gustavsson

Länk: Tecni Tacot motordelar Simca Vedette Versailles

 

Rulla till toppen